dissabte, 9 de desembre del 2017

200 dones violades per dia


Amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, cal parlar dels delictes d’arrel masclista per conscienciar tant homes per reduir-ne el nombre, com dones per conscienciar-les a facilitar les denúncies amb promptitud.
Tenim noves xifres i són esfereïdores. Corresponen a l’any 2015 i han estat facilitades per l’oficina d’estadística de la Unió Europea. Les quantitats no són les reals perquè només es poden tenir en compte els crims que li consten a la policia. Això podria implicar que les xifres fossin encara més escandaloses. Que ja són de pecat gravíssim!
A la Unió Europea es cometen 215.000 crims sexuals per any. 80.000 són violacions. Per tant, cada dia hi ha 200 dones violades!!! Desolador!
Desconsolació: de cada 10 víctimes de violació, 9 són dones i nenes. I passa el mateix amb les agressions sexuals. El 99% dels empresonats per delictes sexuals són homes.
Quant a violacions, Espanya és el setè estat de la Unió Europea amb 1.229 l’any. I quant a agressions sexuals té el quart lloc amb 8.640.
A aquest país li agrada estar capdavanter amb els delictes. Primer en corrupció, quart en agressions sexuals i setè en violacions. I és que crec que si un govern és corrupte, té corrupció (i en el seu cas, molta, moltíssima). I si un govern s’enlaira tant en agressions sexuals i violacions permeses, no pot ser sinó perquè el govern és masclista i permet tantes «masclinades» per any.
La violència masclista tan denunciada, però encara no prou, és alhora tan assídua que sembla quasi ni afectar-nos. Però fa mal, dia rere dia, als pits, a les vagines, als cors, als cervells... i, de retruc, a les actituds davant dels crims. I si les actituds no són prou honestes, els crims es perpetuen perpetrant-se.
Podeu imaginar que teniu una noia o una dona violada a la família? De tan esgarrifós, el cos se m’estremeix i el cervell m’aconsella prudència; però el cor m’exigeix que ataqui, que ataqui fort a tots els repugnants violadors. Vull pensar que, en alguns casos, són persones malaltes i alienades, begudes... però, es poden justificar aquestes xifres? No sols crec que és un deure castigar a tothom que cometi delictes sexuals hem de recordar com han augmentat els atacs a noies menors, sinó que també mereix un càstig doble qui permet que aquestes xifres siguin tan esgarrifoses.
I és que dels delictes, en són responsables els delinqüents; però dels delinqüents en són responsables jutges i fiscals. I aquests, per tenir més responsabilitat, mereixen més càstig. Però, ai dels jutges i dels fiscals corruptes que regalen llibertat a violadors i empresonen gent pacífica!

Quant temps haurem d’esperar per aplicar solucions més eficaces? Si per desgràcia morís alguna dona familiar dels governs de torn, segur que avançaríem més diligentment cap a les solucions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada