dissabte, 17 de febrer del 2018

La Catherine Deneuve és masclista


Ella i les 100 dones intel·lectuals que han signat un manifest en contra de la campanya del #Metoo. Potser la presbícia els ha desenfocat les ulleres del saber... Doncs a elles, jo els dic: #Meneither.
L’actriu fa ja quaranta anys va protagonitzar la pel·lícula Belle de jour, encarnant una jove casada que de dia mentre el marit no era a casa, es prostituïa en un bordell; però en les seves masoquistes fantasies eròtiques ella era submisa i es deixava lligar. Gens feminista!
Ara, jo li dono el meu #Metoo a l’actriu Alyssa Milano que va fer el primer tuit amb aquest hashtag arran de l’escàndol sexual del productor de Hollyvood, H. Weintein, quan més de trenta dones famoses el van denunciar per assetjament sexual. I va proposar que totes les dones que n’haguessin patit, el compartissin per poder evidenciar la magnitud del problema. El hashtag va ser «trending topic» més d’onze hores, va ser retuitat 500.000 vegades i té més de vuit milions de mencions a Facebook. Oi que no és un problemet? Per cert, de retruc, la dona de Weintein que suposo estava farta d’haver d’aguantar-li tantes infidelitats i asquerositats, va aprofitar per separar-se’n.
Ah! I en francès, la llengua de la Deneuve, el hashtag és #BalanceTonPorc. I tant que Weintein és un porc! I al món hi ha molts porcs fora de les corralines!
A la Deneuve i al seu exèrcit d’intel·lectuals, els sembla que s’està fent una persecució genèrica contra els homes. Algú ha atacat els bons marits fidels que els dissabtes fan la compra o posen la rentadora? I que s’està criminalitzant el flirteig maldestre. Senyora artistassa, per què ha d’aguantar una dona una valoració sobre els seus pits o que li posin la mà on ella no vol? El càstig de Weintein l’expulsió de Hollyvood, el troben exagerat. Els sembla que una dona pot fruir de sentir-se un objecte sexual i que no cal que es traumatitzi si, al metro, un palpaire se’ls hi arrambla. Quin disbarat! Doncs que hi vagi ella, al metro! A més, les feministes, li semblen puritanes. Potser té un mal diccionari?
A mi, Hollywood i les seves estrelles, em queden lluny de casa, però l’assetjament sexual el tinc a tocar de la mà. Un estudi de la Universitat de Barcelona va concloure, el 2017, que el 88% de les estudiants havia patit algun tipus d’abús.
Per això també li dono el meu #Metoo a Oprah Winfrey i al seu fantàstic discurs, «Fins aquí hem arribat», com a primera dona negra guanyadora del Premi Cecil B. de Mille (a 30 anys vista del guanyat pel primer negre).
Qualsevol víctima sigui home o dona, per qualsevol raó, m’exigeix, molt més, un afectuós recolzament que una displicent indiferència.
I és que si ser masclista és repugnant, en una dona és, a més a més, imperdonable. Ni compassió?







1 comentari:

  1. Teniu que tornar a la autentica essencia femenina: https://lesmestresses.bandcamp.com/

    ResponElimina